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Le Blog de Vi...
2 juillet 2013

Petits cakes salés feta olives tomates séchées / Savoury cakes with feta cheese olives and sun dried tomatoes

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Ingrédients pour 8 personnes :

200g de farine

3 oeufs

1dl de lait chaud

120g d'huile d'olives

1 sachet de levure chimique

sel, poivre, herbes de provence (thym, origan)

6 tomates séchées 

100g de feta

une poignée d'olives dénoyautées

la pâte de base:

* Dans une terrine, mettre la farine, la levure, l'huile), les oeufs, 1/2 cuillères à café de sel fin (attention les tomates séchées, olives, et feta vont eux aussi saler la préparation!) du poivre et herbes de Provence. Mélanger pour obtenir une pâte bien lisse. Ajouter alors le lait chaud et mélanger à nouveau.

* Ajouter au mélange de base les tomates, la feta et les olives coupées en petits morceaux.

* Verser la pâte dans des moules huilés ou beurrés au préalable. Cuire dans un four préchauffé à 150° C (th5) pendant environ 40 minutes.

Manger tiède ou froid avec une petite salade verte. Super pour les pinic ou pour le casse-croute de midi à l'école!

Vous pouvez aussi mettre plein d'herbes (persil, ciboulette, menthe...) ou varier les ingrédients que vous rajoutez au mélange de base.

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*************

Ingredients (for 8)

200g flour

3 eggs

100ml milk (warmed)

120g margarine (or 120g olive oil, rapeseed oil or sunflower oil)

Baking powder (200g flour roughly calls for 4  tsp baking powder )

salt , peper and herbs (thyme, oregano, marjoram)

6 sundried tomatoes

100g feta cheese

a good handful of stoned olives

 

* Switch oven on at 150°C

* mix together in a large bowl flour, baking power, olive oil, eggs, salt, pepper and herbs (NB: beware of the salt as feta cheese, olives, dried tomatoes can bring a fair amount of salt to your cake base. Mix untill you get a smooth mixture, then add the warm milk and mix again.

* Now add the tomatoes, feta chees and olives cut in small bits to your cake mixture. Mix them with a spoon.

* Pour into greased mould or moulds -I use a muffin tray for 12 muffins. Then bake in the oven for about 40 minutes.

Eat warm or cold with a side salad. Great for picnics or school lunch box!

you can change the ingredients you add to the cake base, e.g. Ham and mushroom, or pack them with lovely herbs from the garden, parsley, chives, wild garlic, basil......

ENJOY!

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Commentaires
M
ca a l'air super bon. Je vais le faire... Mamo
Répondre
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Bienvenus sur mon blog ! Welcome to my blog!
Française, vivant au Royaume-unis, je présente sur ce blog mes petits travaux de couture, tricot et autres bricolages....et occasionnellement quelques articles sur mon pays de vie, l'Angleterre. Merci de vous être arrêté ici quelques minutes. Bonne ballade!
I am French and live in the United Kingdom. On this blog you will find my sewing, knitting, cooking, DIY-ing works...and sometimes articles on the beautiful pastures of Great Britain. Thanks for stopping by. Enjoy!
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